Ta Jägarexamen online med Jägarskolan

Har du funderat på att ta jägarexamen online? Ibland har man inte möjligheten att vara med i studiecirklar eller kurser som går vid specifika tidpunkter. Då är det perfekt att ta jägarexamen online istället. Vi går i den här artikeln igenom hur du kan slutföra din jägarexamen så snabbt som möjligt utan att behöva vara närvarande rent fysiskt mer än nödvändigt.

För att ta jägarexamen behöver man genomföra ett teoriprov och även uppskjutning. Teoriprovet är en stor del av jägarexamen, men även den delen man lättast kan öva hemma online. Kunskapen sätter sig bättre om man studerar in teorin under en längre tid innan provet. Därför rekommenderar vi på Jägarskolan.se att man börjar i god tid.

Träna på jägarexamen test online

Det bästa sättet att förbereda sig inför jägarexamens teoriprov är genom att öva online. Teoriprovet består av 70 frågor som ska klaras av på 60 minuter. Kravet för att få godkänt är att man svarar rätt på 60 av frågorna. Teorifrågorna är utformade som flervalsfrågor. Det betyder att du får flera olika alternativ att välja mellan när du ska svara. Anledningen till att vi rekommenderar att man övar inför detta online är att vi har återskapat det riktiga teoriprovet i vår övningsportal. Där har vi sammanställt flertalet test vars frågor i stor grad efterliknar de frågorna som kommer på det riktiga teriprovet. Du har även möjligheten att göra provet under tidspress. Det är bara att ställa en klocka och försöka hinna klart innan tiden går ut.

Fördelar med jägarexamen online

Förutom att du kommer klara jägarexamens teoriprov utan problem finns det fler fördelar med att förbereda sig online. En av de största är såklart att man även blir mer förberedd inför uppskjutningen. Många är nervösa inför uppskjutningen när de ska ta jägarexamen. Då är det perfekt om du förutom mycket skjutträning även kan all den teoretiska kunskapen. Om vi bortser från de uppenbara fördelarna kring just jägarexamen så är det även viktigt att ha övat in teori för lång tid framåt. Det dummaste man kan göra är att lära sig teorin på några dagar. I vissa fall kan man lyckas klara teoriprovet, men tyvärr glömmer man oftast det mesta kort där efter. De flesta jaktolyckorna sker på grund av att jägare är dåligt utbildade och inte har koll på aspekter som säkerhet och information kring vapen och ammunition.

Hur kan Jagarskolan.se hjälpa dig?

På Jagarskolan.se har vi tagit fram över 1000 teorifrågor anpassade för att efterlikna det riktiga teoriprovet. Vi har också skapat test som du kan öva på för att se hur du ligger till inför det riktiga provet. Vår kurs är en förberedande kurs som låter dig träna på jägarexamen online helt enkelt. För att göra upplevelsen så smidig som möjligt kan du äve höra av dig till oss om du behöver hjälp med att hitta en plats att utföra uppskjutningen på. Vi har god kontakt med anläggningar runt om i landet som vi vet håller hög kvalitet på sina praktiska moment.

Alternativ till jägarexamen online

Om du inte tänkt träna på jägarexamen online kan du såklart delta i diverse studiecirklar eller andra kurser. Dessa brukar finnas tillgängliga via studiefrämjandet, medborgarskolan eller något av jägarförbunden Svenska Jägareförbundet eller Jägarnas riksförbund. Dessa kurser är också bra för att förbereda sig, men skiljer sig ofta en hel del i pris. Oftast kan de kosta 2-3 tusen kronor. Då man dessutom bara har ett visst antal kurstillfällen krävs det ändå en hel del självstudier. Därför tror vi att det är fördelaktigt att förbereda sig inför jägarexamen online istället. Vill man ändå träffa andra och ha en kursledare att diskutera saker med kan man kombinera en kurs med att träna online. Det är ganska vanligt och har fungerat bra för många. Totalt blir priset lite dyrare då, men du kommer garanterat lära dig allt som behövs för att klara av teoriprovet på jägarexamen.

Hur fungerar övningsportalen?

Övningsportalen är det centrala i dina studier när du förbereder dig inför jägarexamen online. Det är den du betalar för och den innehåller mängder med bra information, övningar och test. Alla som använt vår övningsportal för att träna på jägarexamen och som lagt ner en del tid på att göra våra övningar har klarat av teorirpovet. I övningsportalen finns det flera “slutprov” som är skapade för att efterlikna det riktiga teoriprovet. Dessa är perfekta att göra för att känna efter hur man ligger till inför det riktiga provet. Vi rekommenderar att göra ett sådant prov direkt efter man har blivit medlem. Då kan man se vad man kan sedan tidigare och det blir lättare att uppskatta hur mycket tid man kommer behöva lägga ner för att vara helt förbered inför teoriprovet. Genom att träna online kan du även göra om frågor och prov hur många gånger som helst. Det gör att du kan träna flera gånger på de frågorna som du har svårt för. Vår övningsportal fungerar så väl på datorn som på en surfplatta eller mobil. Den anpassar sig automatiskt så att du kan träna på jägarexamen vart du än befinner dig så länge du har tillgång till internet.

Sammanfattning

Att träna på jägarexamen online är det smartaste alternativet. Det sparar dig både tid och pengar. Många har tagit den vägen och varit mer än nöjda. Bor du någonstans där det inte finns studiecirklar i närheten är det perfekt. Det passar också dig som inte är så förtjust i att behöva umgås med helt nya bekantskaper som du inte känner sedan tidigare. Vi tycker att alla ska ha möjligheten att ta jägarexamen. Det är därför vi skapat Jagarskolan. Vi vill att alla ska kunna ta jägarexamen online. Om du är del av ett företag eller en kompisgäng där ni är flera som vill ta jägarexamen är det möjligt att få rabatt på Jägarskolan. Då kan ni skapa er egen studiecirkel där ni sitter tillsammans och studerar inför provet. Jagarskolan blir då ett perfekt verktyg som alla kan använda oavsett vart ni befinner er. För oss som står bakom Jägarskolan.se är det viktigt att leverera en så bra övningsportal det går. Vi vill vara det självklara valet när du ska träna på jägarexamen online. Därför kan du alltid lämna feedback till oss i vårt kontaktformulär inne i övningsportalen. Är det ett bra förslag kommer vi anstränga oss för att lägga till den funktionen så snabbt vi kan. Om du upptäckt ett fel rättar vi till det direkt.