Är du intresserad av att ta jägarexamen i Sigtuna? Förberedelserna inför jägarexamen är många men här kan du läsa det mesta om vad du behöver för att ta jägarexamen i Sigtuna. Provet för jägarexamen består av två delar: en teoridel och en praktisk del. Teoridelen innehåller bland annat ekologi, lagstiftning kring jakt, jakttider och olika typer av jaktformer. Det teoretiska provet består av frågor med fyra alternativ. Endast ett av alternativen är rätt. Provet består av 70 frågor som ska besvaras in om 60 minuter. För ett godkänt resultat krävs att du svarar på 60 eller fler av provets frågor innan tiden är ute. Provet kan inte skrivas mer än en gång under samma dag. Om du inte klarar av provet får du skriva om det vid ett annat tillfälle. De praktiska delmomenten består av säker vapenhantering, skytte med hagel och kula samt bedömning av avstånd. Skytte med hagel består av fyra olika delmoment: lerduveskytte, skytte mot markmål, avståndsbedömning och säker hantering av hagelgevär. Skyttet med kula är indelat i ett högviltsprov med skytte mot älgtavla och ett grundläggande prov. Det grundläggande provet för kulskytte består av precisionsskytte och säker vapenhantering. Högviltprovet innefattar skytte mot stillastående och löpande älgfigur.
Sigtuna har flera jaktföreningar som kan hjälpa dig att hitta rätt kurs för jägarexamen i Sigtuna. För att hitta din lokala jaktorganisation rekommenderar vi att du kontaktar Sigtuna kommun. Med hjälp av en onlinekurs kan du snabbt öva upp dig på den teoretiska delen av jägarexamen innan det är dags för din praktiska kurs. På den här sidan kan du gratis titta på exempelfrågor från teoriprovet och testa dina kunskaper. Att träna på frågor hjälper dig på både teoridelen och i de praktiska momenten inför din jägarexamen i Sigtuna. Jägarskolans onlinekurs innehåller över tusen frågor i olika kategorier. Med vår detaljerade statistik kan du sedan följa dina framsteg inför teoriprovet.
Exempelfrågor från Jägarskolans övningsportal
Nedan har vi tagit med tre exempelfrågor från övningsportalen här på Jägarskolan.se. Prova att klicka på ett alternativ och se om du hade rätt!
Varför bör man inte gå mot ett skadeskjutit djur framifrån?
- Det kan bli onödigt skrämt och resa sig
- Pga. vittringen
- Man får ett dåligt förstaskottläge
Vilken av följande orsaker har bidragit till att rapphönsen minskat i antal?
Hur länge bör man vid ett normalt höstväder låta ett rådjur hänga innan man flår och styckar det?